Регистрация

Пържен патладжан с червен лук и домати

Автор:
alexander
|
Дата:
19 Sep
|
Видяна:
918
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2-3 патладжана

1 глава червен лук

1 голям домат

4 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. оцет

сол

олио за пърженето

връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Обелете патладжаните и ги нарежете на кръгчета с дебелина 2 см. Всяко кръгче нарежете на правоъгълници, които да не са много тънки. Поръсете със сол и оставете настрана да си пуснат горчивината. Докато ги чакате, нарежете червения лук на тънки полумесеци. Пресипете в купа и настискайте с малко сол. После се върнете при патладжаните.

Измийте ги в гевгир под течаща вода и прехвърлете в кърпа. Подсушете. Сгорещете олио в тиган и пържете на 2-3 пъти патладжаните до позлатяване. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Изпържените и охладени патладжани добавете към лука. Обелете домата, нарежете на малки кубчета и изсипете в салатата. Поръсете наситнения магданоз, овкусете със сол и разбъркайте.

Намачкайте чесъна на паста с малко сол и го смесете с оцета и зехтина. С този дресинг залейте предястието преди сервиране и разбъркайте отново. По желание можете да добавите орехи или да замените доматите с майонеза.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта