Пържен ориз по индонезийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч дългозърнест ориз
4 ч бульон или вода
1 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, обелен и нарязан
1 стрък целина, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани фино
1 ч.л. настърган джинджифил
1 с.л. лют сос
1 ч.л. къри
1 с.л. сладък соев сос
2 зелени чушки, нарязани
1 ч ситно нарязано зеле
6 големи пресни скариди - обелени и почистени - нарязани на четвъртинки
1 ч агнешко месо, сварено и нарязано на кубчета, (може също свинско или пилешко)
Сол на вкус
Сварете ориза във вода или пилешки бульон за около 25 минути, докато леко се посвари. Освежете под вода и подсушете. В голяма тенджера или тиган, загрейте олиото и запържете лука, докато омекне, като разбърквате постоянно. Добавете целината, чесъна, джинджифила, лютия сос, кърито и соевия сос; задушете за 2 минути. Добавете зелената чушка и запържете леко в продължение на 3 минути. Добавете скаридите и месото и задушете за 2 минути. Добавете ориза и продължете да задушавате до светло кафяво. Доовкусете, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ