Регистрация

Пролетна яхния със зеленчуци

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
1246
Оцени рецептата

3 средно големи стръка праз, само бялата част, нарязани на филийки

2 големи артишока, нарязани

Сокът на 2 лимона

340 г бакла

450 г пресни аспержи

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин

5 малки скилидки чесън, небелен

Сол

1 1/2 ч вода

6 малки репи, разполовени и обелени

6 малки моркова - обелени и разполовени надлъжно

450 г пресен грах в шушулка

Допълнително масло; на вкус

Нарязани пресни билки като магданоз, мащерка, босилек, риган

Черен пипер, прясно смлян

 

Сложете вода в голяма тенджера и оставете да заври, добавете баклата и варете за около 1 минута. Извадете шушулките и ги сложете в купа със студена вода, като запазите водата от готвенето. Извадете баклата от шушулките и заделете. Подрежете краищата на аспержите. Загрейте маслото и зехтина в голям тиган. Добавете праза, ябълките, чесъна и посолете леко. Разбъркайте всичко с маслото и изстискайте сока от втория лимон над всичко. Гответе в продължение на няколко минути, след това добавете водата. Варете, частично покрито, за около 15 минути или докато артишокът омекне, но все още е малко твърд. Върнете водата, използвана за варене на баклата на котлона и оставете да заври. Отделно бланширайте ряпата, морковите и аспержите и ги добавете към задушените зеленчуци заедно с пресния грах. Варете внимателно, докато всички зеленчуци омекнат и течността се редуцира до сироп. Опитайте на вкус за сол. При разбъркване се добавят допълнителното масло и билките и се подправя с черен пипер.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта