Регистрация

Пролетна салата с екстри

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
1031
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 маруля (или зелена салата)

1 стрък пресен лук

1 стрък пресен чесън

1/2 краставица

3 репички

2 варени яйца

60 г синьо сирене

60 г лешници

сол на вкус

сокът на 1/2 лимон

4 с.л. студено пресован зехтин

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете марулята, репичките, двата вида лук и краставицата (с отрязани крайща) в кофа с вода. Можете да добавите и 1 с.л. сода бикарбонат във водата. След 30-тина минути нитратите ще са напуснали зеленчуците и салатата ви ще е по-полезна.

2. Измийте марулята. Отцедете добре от водата и накъсайте или нарежете. Прехвърлете в купа.

3. Сварете яйцата. Краставицата обелете и нарежете на полумесеци. Репичките също нарежете на полумесеци, а лука и чесъна - на кръгчета.

4. Смесете хубаво всички зеленчуци в купата и след това прехвърлете в две индивидуални чинии. Посолете и овкусете първо с лимоновия сок, след това със зехтина. Не разбърквайте, защото салатата ще спихне.

5. Нарежете по яйце яърху салатата, нахвърляйте ядки и натрошете синьо сирене. Ето ви едно полезно прихапване, което може да бъде и диетично основно.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта