Регистрация

Пиле по ирландски

Автор:
Наталия
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
2255
Оцени рецептата

1 голямо пиле (около 2 кг), или две малки

2 с.л. масло

1 лук шалот или малка глава кромид

1 щипка смлян карамфил

 1 щипка смлян бахар

300 мл пилешки бульон

12 резена бекон

Сол и пипер на вкус

30 г пречистено масло

 

Сварете пилето леко. Обезкостете го и отстранете кожата. Наситнете месото. Подправете със сол, пипер и подправки и ситно нарязан лук или шалот, след което добавете бульона и пасирайте в кухненски робот. Намажете хубаво с масло дълбока купа или чиния и изтънете филийките бекон с нож, а след това ги разстелете по дъното, като заделите няколко за отгоре. Изсипете месната смес и заравнете отгоре. Сложете парченца масло на няколко места по повърхността. Поставете останалия бекон отгоре. Покрива се с фолио и капак. Сложете съда в друг съд, пълен с гореща вода, която да достига до половината на съда с месото. Пече се на 180C за около 1 1/2 - 2 часа. Когато е готово, прокарайте нож по ръбовете и оставете да изстине. Когато е студено, натиснете надолу с лъжица, залейте с пречистеното масло и оставете на студено място, до сервиране.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта