Печени макарони с кайма и сирена
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 пакет макарони от вид по избор
2 глави лук
4 скилидки чесън
400 г кайма
1 морков
4 с.л. олио
150 г чедър
150 г гауда
200 мл готварска сметана
1 яйце
150 г кашкавал
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Наситнете лука и чесъна, рендосайте моркова и сгорещете олиото в тиган. Запържете лука и чесъна до прозрачност, добавете моркова и гответе докато се запържи. Добавете каймата и раздробете на трохи. Овкусете със сол и пипер и махнете от огъня.
Чедъра и гаудата нарежете на малки кубчета. Макароните варета с 1/3 по-малко време от описаното на опаковката. Сварената паста изсипете в тава и добавете кубчетата сирена и месната запръжка. Разбъркайте много добре. Разбийте яйцето, добавете в него сметаната и с получената смес залейте ястието. Отгоре поръсете рендосания кашкавал.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ