Регистрация

Панирани пилешки бутчета с корнфлейкс

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1418
Оцени рецептата

Необходими продукти:

8 долни пилешки бутчета

2 яйца (с готовност за трето)

сол и пипер на вкус

чили на прах

чесън и лук на прах

250 г корнфлейкс

бутилка барбекю сос

100 г брашно (с готовност за още малко)

 

Начин на приготвяне:

Махнете кожата на пилешките бутчета. Ще си я направите на чипс към ястието, защото няма смисъл да се изхвърля. С няе обаче няма да залепне панировката, затова се отстранява. Съблечените пилешки бутчета обтрийте добре със сол и пипер, малко чили на прах и лук и чесън на прах.

В чиния натрошете на едро част от корнфлейкса. Не слагайте целия на един път, защото се овлажнава и не полепва. По-добре на няколко пъти. В друга чиния разбийте яйцата; в трета - сипете брашното. Застелете си и голяма тава с хартия за печене.

Взимайте бутче, овалвайте в брашно, после в яйце, а накрая -  в корнфлейкс. Попритискайте корнфлейкса към месото, за да залепне хубаво. Редете в тава.

На финала при бутчетата разстелете и кожата, която предварително също сте овкусили със сухите подправки. Ако не се побира в същата тава, изпечете преди или след бутчетата.

Гответе на 180 градуса в предварително загрята фурна. На бутчето му е нужно около 45 минути, а на кожата - 25-30. Поднесете с барбекю сос - много е вкусно.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта