Регистрация

Листни зеленчуци с майонезено-горчичен сос

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
1105
Оцени рецептата

Необходими продукти:

400 г листни зеленчуци от вид по избор

50 г рукола

печено пилешко, консерва риба тон, крутони или царевица от консерва (изберете според предпочитанията си или пропуснете добавянето на който и да е от компонентите; не комбинирайте риба с месо в една салата)

За соса:

1 яйце

80 мл олио

80 мл студено пресован зехтин

2 ч.л. (с връх) медена горчица

щипка сол и щипка захар

3 скилидки чесън

60 мл прясно изцеден лимонов сок

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Листните зеленуци измийте, отцедете от водата и разпределете в индивидуални салатени чинии (4 или 6 броя)

Чукнете яйцето в купата на пасатора (не на блендера). Добавете чесъна, щипка сол и захар и залейте с мазнината. Вкарайте пасатора до дъно в купата и пуснете на умерена степен. Дръжте на дъното 15-20 секунди. След това издърпайте бавно нагоре. Добавете горчицата и пасирайте за 7-8 секунди с плавни движения. Налейте лимоновия сок, прибавете солта и пасирайте финално за 3-4 секунди.

С получения сос залейте зелените листенца. Отгоре сложете добавки по избор - крутони, семена, царевица, месо или риба.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта