Листна салата с царевица, мед и горчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Обикновените продукти се превръщат в модерна салата - с малко въображение и добри идеи. Става много вкусно и елегантно. Ето как:
Необходими продукти:
30 г рукола
50 г бейби спанак
1/2 глава айсберг
1 консерва сладка царевица
50 г орехи, лешници или бадеми
За соса:
2 с.л. мед
1 с.л. соев сос
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Руколата и спанака изимийте и подсушете. Разполовете айсберга. Понежете се мие трудно, сложете половинката в купа с вода и оставете да покисне. След това оплакнете под течаша вода. Разделете листата и ги изтръскайте хубаво. Нарежете на лентички или накъсайте с ръце. Смесете с руколата и спанака и разпрделете в индивидуални порции. Отгоре поръсете отцедени зърна сладка царевица.
Ядките запечете на сух тиган при непрестанно бъркане на умерен огън докато усетите аромата им - няколко минути са достатъчни. После прехвърлете на дъска, изчакайте да се охладят и нарежете с остър нож на немалки парчета. Сипете меда и горчицата в купичка. Подгрейте на изключения котлон от печенето на ядките и бъркайте. Когато се смесят, добавете соевия сос, разбъркайте и махнете. Налейте лимоновия сок и разбъркайте отново.
Поръсете ядките върху зеленчуците непосредствено преди поднасяне и сервирайте със соса - всеки да си слага колкото му харесва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ