Регистрация

Леща с масло

Автор:
yasen
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
1186
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 чаша леща, несварена

2 чаени лъжички сол

1/4 чаша вода

1 супена лъжица зехтин

6 стръка зелен лук, нарязани

1 малка скилидка чесън, накълцан

2 супени лъжици магданоз

лют червен пипер

щипка куркума

1/4 чаша вода, колкото е необходимо

Начин на приготвяне:

Смесете водата, лещата и солта в тенджера и варете до омекване. Отцедете и заделете бульона.

Сгорещете олиото в тиган и запържете лука и чесъна докато лукът стане полупрозрачен. Добавете магданоза и подправките и варете още минута. Поставете настрана.

Комбинирайте лещата, водата от варенето и лучената смес в кухненски робот, като добавяте още вода, по лъжица наведнъж, ако е необходимо, докато сместа достигне консистенцията на пюре.

Оставете в хладилника за няколко часа преди сервиране. Намажете върху пълнозърнести бисквити или използвайте като сос за потапяне на зеленчуци.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта