Лесна домашна торта с шоколад и бисквити
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази торта изглежда като направена от професионален сладкар, приготвя се лесно и е доста вкусна. Прави се без печене, без мешане на теста и въртене на сложни кремове, затова ако обичате да хапвате сладкиши, но не можете да се пречупите да ги направите у дома си, можете да започнете с тази рецепта. Така ще ви дойде самочувствие, щом видите крайния резултат.
Необходими продукти:
200 г млечен шоколад
100 г черен шоколад
150 г масло
500 мл течна готварска сметана
300 г бисквити
100 г лешници, кашу или бадеми
Начин на приготвяне:
Разделете в тенджера и в касерола сметаната, като в тенджерата сипете 400 мл, а в касеролата - 100 мл. Оставете касеролата настрани - ще ви трябва по-късно. Тенджерата сложете на котлона да загрява на умерен огън. През това време натрошете на едро бисквитите и нарежете с нож ядките на не много дребни парченца.
Когато сметаната е подгрята, но не кипи, натрошете в нея млечния шоколад и добавете 100 г от маслото. Бъркайте докато се разтвори напълно. Оставете да кипне. След това махнете от огъня, добавете бисквитите и ядките и разбъркайте. Получената смес прехвърлете във формичка за торти. Най-лесно ще е ако си вземете с махащо се дъно. Аз си купих за 6 лева такава. Тъй като готовите блатове в магазина са с диаметър 24 см., най-добре се спрете на този размер. Може да потрябва за бъдещи нужди.
Та... заравнете сместа във формичката и приберете в хладилника за минимум 1-2 часа. Трябва да се стегне. След това подгрейте сметаната от касеролата с маслото и кафявия шоколад. Бъркайте докато сместа стане еднородна - не е нужно дори и да кипва. Залейте с този сос стегнатата торта, за да се получи идеална шоколадова шапчица. Върнете обратно в хладилника да се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ