Регистрация

Киш за много хора

Автор:
Юлия
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
989
Оцени рецептата

2 2/3 ч брашно

1 1/4 ч.л. сол

1 ч мазнина

225 г крема сирене, меко

12 яйца

4 ч мляко

1/3 ч настърган пармезан

2 с.л. нарязан див лук

2 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. пипер

170 г кашкавал, настърган

170 г сирене Грюер, настъргано

 

В купа, смесете брашното и солта; нарежете мазнината, докато сместа наподобява едри трохи. Прибавете 6 - 7 супени лъжици ледена вода, по една супена лъжица в даден момент, докато се оформи тесто. Разточете три-четвърти от тестото на правоъгълник, който е с 6-7 см по-голям от тавичката, в която ще печете. Сложете тестото в тавата, подрежете краищата и оставете 3 см да висят. Прегънете висящия ръб отдолу и притиснете хубаво към ръба на тавата. Разточете отрязаното тесто с останалото тесто на слой с дебелина 0,3 см. Изрежете колкото се може повече кръгове с диаметър 1 см. Навлажнете ръба на тестото в тавата и поставете кръговете на ръба, така че да се застъпват леко; натиснете с върха на пръстите. В голяма купа, с миксер на ниска скорост, разбийте крема сиренето, до гладкост. Добавете яйцата, едно по едно, докато се смесят, като остъргвате купата с гумена шпатула. Прибавете млякото и следващите три съставки. Загрейте фурната до 190ºС. Поръсете настърганите сирена равномерно върху дъното на блата. Изсипете яйчената смес отгоре. Пече се 45 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта