Казахстански пържени билкови бухтички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
3 с.л. копър, нарязан фино
3 с.л. магданоз, нарязан фино
1 с.л. чесън, счукан
9 с.л. зелен лук, нарязан фино
1 с.л. черен пипер, прясно смлян
8 ч.л. масло
1 1/2 ч.л. сол
За тестото:
1 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
4 с.л. масло, меко
2/3 ч топла вода
За соса:
1 ч.л. ябълков оцет
1/4 ч заквасена сметана
2 ч.л. масло
1/2 ч.л. брашно
6 с.л. фино нарязан лук
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер, прясно смлян
1 с.л. лимонов сок или сок от лайм, прясно изцеден и прецеден
За тестото: Поставете брашното в дълбока купа. Направете кладенче в центъра. Добавете водата в кладенчето, заедно със солта и 2 с.л. масло. Разбърква се бавно, докато всички съставки се смесят добре и водата се абсорбира изцяло. Разбийте енергично с голяма лъжица, докато се оформи твърдо тесто. Съберете тестото на топка. Върху набрашнена повърхност, разточете тестото на правоъгълник. Намажете тестото с останалото масло, сгънете на четири, а след това се разточва възможно най-тънко. Нарежете на правоъгълник с размери 40 х 45 см, след това на 48 квадрата, всеки от по 5 см. За пълнежа: Смесете солта, черния пипер, лука, чесъна, магданоза и копъра. Нарежете маслото на малки бучки и охладете, докато тестото е готово. Сложете по една чаена лъжичка от сместа за пълнежа в центъра на всеки квадрат, добавете парче масло във всеки. Съберете ъглите и ги захванете здраво, така че плънката да остане в тестото. Сгорещете достатъчно олио в дълбок съд. Загрява се до 190 градуса. Пържете по 4-6 от пълнените бухтички. Гответе в продължение на 4 минути, извадете от олиото, отцедете и сервирайте топло. За соса: Разтопете маслото, добавете нарязания ситно лук, солта, черния пипер и оцета. Гответе в продължение на 4 минути, след това добавете останалите съставки. Разбърквайте непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете лимоновия сок и сервирайте с бухтичките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ