Регистрация

Еленово месо с вино

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
1472
Оцени рецептата

Около 2 кг еленово месо

2 дафинови листа

1/4 ч винен оцет

4 ч червено вино

Сол на вкус

3 1/2 с.л. зехтин

2 кутии крем-супа от гъби (225 г)

1 1/2 ч вода

1 скилидка чесън, счукан

2 средно големи глави лук, нарязан

1 1/2 ч.л. сос Уорчестър

 

Смесете винения оцет, водата, солта и 1/2 ч.л. сос Уорчестър. Изсипете тази смес върху месото, покрийте с капак и се съхранява в хладилник за през нощта или 8 + часа. Покрийте дъното на тиган със зехтин и се загрява на средна температура. Добавете чесъна и лука. Гответе, докато лукът омекне. Междувременно натрийте месото със сол, лют червен пипер и сос Уорчестър. Поставете еленското месо в тигана и добавете две кутии гъбена супа. Покрийте и се поставя в предварително загрята на 160 градуса фурна. Гответе в продължение на 1/2 час, след което добавете виното и дафиновите листа. Гответе в продължение на още два часа, като не забравяте да мажете месото на всеки 20-30 минути. 10 минути преди края на времето за готвене, махнете капака и оставете да покафенее.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта