Еленово месо с вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Около 2 кг еленово месо
2 дафинови листа
1/4 ч винен оцет
4 ч червено вино
Сол на вкус
3 1/2 с.л. зехтин
2 кутии крем-супа от гъби (225 г)
1 1/2 ч вода
1 скилидка чесън, счукан
2 средно големи глави лук, нарязан
1 1/2 ч.л. сос Уорчестър
Смесете винения оцет, водата, солта и 1/2 ч.л. сос Уорчестър. Изсипете тази смес върху месото, покрийте с капак и се съхранява в хладилник за през нощта или 8 + часа. Покрийте дъното на тиган със зехтин и се загрява на средна температура. Добавете чесъна и лука. Гответе, докато лукът омекне. Междувременно натрийте месото със сол, лют червен пипер и сос Уорчестър. Поставете еленското месо в тигана и добавете две кутии гъбена супа. Покрийте и се поставя в предварително загрята на 160 градуса фурна. Гответе в продължение на 1/2 час, след което добавете виното и дафиновите листа. Гответе в продължение на още два часа, като не забравяте да мажете месото на всеки 20-30 минути. 10 минути преди края на времето за готвене, махнете капака и оставете да покафенее.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ