Експресни джинджифилови масленки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Ако искате да си направите домашни коледни сладки или просто зимни курабийки с джинджифил, опитайте тази бърза и лесна рецепта без месене. Не е нужно да се бавите много в кухнята, за да имате наистина вкусни домашни сладки.
Необходими продукти:
200 г брашно
90 г захар
125 г масло
1/5 ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното, захарта и сухите подправки в купата на чопъра (не на пасатора - правят се с чопър). Отгоре нарежете студеното масло на кубчета. Завъртете за 10-15 секунди. Полученият пясък пресипете в тава. Друга тава си застелете с хартия за печене. Вече е време да включите фурната да загрява на 180 градуса.
Гребвайте с ръце от "пясъка". Размачквайте го докато се оформи като тесто. Количеството за една сладка е около 1/5 от големината на длан с пръстите. Оформяйте леко сплеснати овали. Става доста бързо след третата сладка, ако не се педантизирате да целите абсолютно еднакви форми и размери. Готовите сладки редете в тавата с отстояние. Когато фурната е загряла, се очаква точно да привършвате "оформянето".
Бутнете тавата за 10-12 минути. Следете да не загорят. Ето как за по-малко от половин час имате коледни сладки. Щом се поохладят, опитайте. Доста са вкусни, а?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ