Регистрация

Домашни рьощи с бекон

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
15 Oct
|
Видяна:
833
Оцени рецептата

Необходими продукти:

800 г картофи

1 голяма глава лук

200 г бекон (най-добре, ако е пушен)

4-5 стръка магданоз

сол, пипер и кимион на вкус

1 яйце

2 с.л. царевично нишесте или галета

олио за пърженето (не много, защото се готви двустранно

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги сложете в тенджера без да ги белите, за да запазят нишестето си. Най-добре използвайте жълти картофи, защото червените и розовите се разкашкват по-лесно. Залейте с вода и пуснете да кипват. Щом заврят, засечете 15 минути и махнете от огъня. Излейте водата и залейте със студена, за да се спре процеса на готвене.

Докато картофите се варят, обелете лука и го рендосайте на едро ренде. Може да пролеете сълзи в този етап от готвенето. Добавете листенцата от наситнения магданоз. Не слагайте много, защото прави рьощите разпадливи. Нарежете на много ситни хапки бекона и добавете при останалите продукти.

Обелете полусварените картофи и ги рендосайте на едро ренде при другите съставки. Чукнете яйцето, добавете сол, пипер, кимион и царевично нишесте (галета) и размесете добре всичко. Гребвайте от сместа и пържете в неголямо количество сгорещено олио, като с обратното на лъжица сплесквате кюфтенцата. Можете да ги оформяте през кръгче за сладки директно в тигана или да използвате ринг за ордьоври.

След като крайщата започнат да потъмняват, внимателно обърнете, за да се сготви и от другата страна.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта