Домашни оризови палачинки без глутен
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
2 яйца
4 с.л. захар
20 г масло + още за печенето
есенция ванилия
Начин на приготвяне:
1. Измийте ориза под течаща вода в цедка докато водата се избистри. След това пресипете в тенджера, залейте с водата и варете на умерен огън докато се абсорбира.
2. Топлият ориз пресипете в купа, добавете маслото и захарта и намачкайте с вилица или преса за картофи. Не е нужно да става гладка смес.
3. Яйцата разбийте в отделен съд и залейте ориза с тях. Добавете ванилията и разбъркайте добре.
4. В разтопено в тиган масло слагайте по 2 с.л. от сместа и сплесквайте с обратното на лъжицата. Печете докато се втвърди, после обърнете и печете от другата страна. Добре е да използвате тиган с незалепващо покритие.
5. Готовите палачинки сервирайте с мед, кленов сироп, домашно сладко - доста е вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ