Регистрация

Глазура за месо от карамелизиран лук

Автор:
lubo
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
799
Оцени рецептата

Този сос е идеална заливка за печено месо. Връзва се с телешко, свинско и дори пилешко, а агнешкото става класи по-добро, сервирано с него. Особено подходящ е, ако не сте имали време да мариновате мръвките предварително и се притеснявате, че няма да са овкусени в дълбочина. Просто заливате или покривате с карамелизиран лук и сервирате.

Необходими продукти:

8 глави лук

4 с.л. олио

2 с.л. захар

1 ч.л. сол

лют пипер по желание

3 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Сгорещете олиото в тиган и изсипете лука. Гответе на умерен огън, като първоначално бъркате докато цялата мазнина се абсорбира от зеленчука, а той омекне и леко започне да покафенява. Тогава добавете захарта. Гответе още 10 минути като разбърквате периодично. После налейте балсамовия оцет и гответе докато изври и се абсорбира напълно. Овкусете със сол и лют пипер по желание.

Когато махнете от огъня преценете дали искате да поднесете лука директно върху месото. Ако мръвката е много суха, изсипете карамелизирания лук в купата на пасатора, налейте 2-3 с.л. зехтин или разтопено масло и пюрирайте. Получава се гъста паста. С нея намажете месото.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта