Регистрация

Балсамов сос за листни салати

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
13 Jul
|
Видяна:
1118
Оцени рецептата

Този салатен дресинг с редуциран балсамов оцет, мед, горчица и соев сос ми стана любим, след като сервирах маруля с него. После опитах с айсберг, листенца спанак и готови салатени миксове - всеки път се получаваше идеално. Сосът е силен и затова от него се слага съвсем малко. Пробвах го и върху киноа с листенца и придаде уникална завършеност на вкуса. Ето как го правя за 4 порции, но това количество оже да стигне и за 6 порции, в завиимост от чувствителността на небцето.

 

Необходими продукти:

150 мл балсамов оцет

6 с.л. соев сос

2 с.л. мед

4 с.л. зехтин

1 с.л. горчица

4-6 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

1. ИЗсипете балсамовия оцет в метална чашка и пуснете да се подгрява на умерен огън. Скоро ще замирише покъртително. Пуснете си абсорбатора и подгрявайте докато се сгъсти и обемът му се намали двойно. Махнете т огъня.

2. Добавете меда и бъркайте докато се разтвори. След това добавете и горчицата и разбъркайте докато и тя се абсорбира. Вкарайте соевия сос и зехтина и разбъркайте.

3. Чесъна намачканйте на паста с малко сол и прибавете в дресинга. Разбъркайте и опитайте. Ако ви се струва, че някой от компонентите се усеща прекалено малко - добавете още от него. Силничко е, затова пробвайте само с върха на езика.

4. Поднесете салатата и отгоре покапете от дресинга. После се насладете на изтънчен вкус.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта