Регистрация

Бабините тумбести курабийки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
24 Jun
|
Видяна:
896
Оцени рецептата

Това са онези кръгли курабийки със захарна коричка - твърди отвън и меки отвътре, които напомнят за летните ваканции при баба. Приготвят се доста бързо и лесно и могат да нахранят много гърла.

Необходими продукти:

280 г брашно (с готовност за още) - 2 ч.ч.

200 мл кисело мляко - 1 ч.ч.

4 яйца

240 г захар - 1 ч.ч.

100 г масло - 1/2 ч.ч.

1 ч.л. сода

ванилова есенция по желание

1-2 с.л. захар за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да омекне добре на стайна температура. В тава пресейте брашното, поръсете содата и захарта.

2. Отделете си един от жълтъците за намазване. Останалите 3 яйца и един белтък разбийте заедно. Залейте брашното.

3. Добавете киселото мляко и ванилията и се оцапайте подобаващо в замесването на тесто.

4. Застелете тава с хартия за печене. С ръце оформяйте топчици от тестото и редете с отстояние една от друга в тавата. Може би ще ви се наложи да изпечете повече от една тава. Ако желаете, остатъка от тестото си приберете в хладилника и изпечете на другия ден.

5. Готовите топчици намажете с разбития жълтък (можете да добавите 1 с.л. мляко в него). Отгоре поръсете с кристална захар.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути.

Насладете се! С компания от кисело мляко, кафе, чай или просто ей така. Стават за закуска или прихапване, което да извадите от чантата си.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта