Агнешко задушено в оризова пудра
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
500 г агнешко филе, изтънено с чукче за месо
2 ч.л. тъмен соев сос
1 с.л. светъл соев сос
щипка сол
1/2 ч.л. захар
5 резена джинджифил
1 с.л. сок от джинджифил (прясно счукан джинджифил се накисва във вряла вода и се оставя да престои в продължение на 15 минути)
4 скилидки чесън, счукан
2 стръка зелен лук, срязан наполовина и счукан
2 малки сушени люти чушки, смлени
1 ч ориз
2 зърна анасон
Разбъркайте месото със соевите сосове, солта, захарта, джинджифила, джинджифиловия сок, чесъна, лука и лютите чушки; мариновайте за 30 минути. Междувременно направете оризова пудра, като счукате ориза и анасона в сух тиган и гответе, докато разбърквате, докато оризът покафенее. Сложете ориза и анасона в блендер и пасирайте до консистенцията на фин пясък. Сложете половината оризова пудра в купа и оваляйте агнешките парчета, така че да се покрият щедро. Подредете ги в чиния и се слагат в стимер. Задушете за 25 минути на пара. През последните 15 минути поръсете с малко вода. Поднесете в съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ