Регистрация

Агнешки шишчета

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
1818
Оцени рецептата

900 г агнешко филе

За маринатата:

3 скилидки чесън, ситно нарязан

2 ч.л. семена кориандър, препечени и смлени

2 ч.л. семена кимион, препечени и смлени

2 с.л. кафява захар

2 с.л. рибен сос

6 с.л. тамариндова вода (накисва се едно парче тамаринд в около 1/2 чаша вода за 30 минути и след това течността се прецежда)

2 с.л. фъстъчено олио

 

Нарежете месото на широки тънки филийки. Набодете на шишове. Смесете съставките за маринатата. Подредете шишчетата в плитка чиния и полейте с маринатата. Оставя се да престои 30 до 60 минути, като се обръща от време на време. Междувременно запалете скарата и изпечете месото до желаната готовност. Сервирайте с фъстъчен сос.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта