Агнешки ребра в марината
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
4 моркова
2 стръка целина
3 средни глави лук
2 връзки мащерка
10 дафинови листа
1 връзка розмарин
1 връзка магданоз
4 скилидки чесън, небелени
1 с.л. зърна черен пипер
2 ч олио
За агнешкото:
2 парчета агнешки ребра
2 агнешки кокала
8 големи гъби
2 връзки прясна мента
1 1/2 ч червено вино
1,8 л сос демиглас, агнешки или телешки
Букет гарни - смес от мащерка, розмарин, магданоз и дафинов лист, завързани в тензух
113 г шунка, сварена, нарязана на жулиени
1 голяма кисела краставичка, нарязана на жулиени
113 г масло
2 средни моркова
1 ч снежен грах
1 с.л. захар
Сол (на вкус)
Пипер (на вкус)
Кресон (за украса)
На маринатата:
Нарежете на кубчета морковите, целината и лука. Нарежете едро мащерката, дафиновите листа, розмарина, магданоза и чесъна. Добавете олиото и разбъркайте всички съставки заедно в голяма купа. Втрийте сместа върху агнешкото и мариновайте за 48 часа, обръщайки се от време на време.
На месото:
Махнете агнешкото от маринатата и отцедете. Прецедете зеленчуците от маринатата и заделете. В голям тиган за пържене, запържете до кафяво агнешките кости на 250С в продължение на 15 минути. Добавете зеленчуците от маринатата и пържете още пет минути. Прецедете съдържанието на тигана, за да премахнете мазнините и след това прехвърлете костите и зеленчуците в тенджера. Добавете шест нарязани гъби и джоджена, след това соса демиглас и червеното вино. Сложете букета гарни и гответе два часа. Прецедете този сос в тиган. Загрейте соса. Добавете шунката, киселата краставичка и останалите две гъби в соса и опитайте подправките. Овкусете със сол и черен пипер агнешкото и се поръсва с мащерка. Сложете месото в тава и печете 15-18 минути. Извадете от тавата и оставете за 5 мин. преди да нарежете. Бланширайте морковите и снежния грах, а след това леко ги задушете в масло и заделете. (Овкусете граха със сол, захар и черен пипер.) Нарежете ребрата на две, по четири ребра на човек. Стоплете соса и полейте около месото. Гарнирайте със сотираните моркови, снежен грах и кресон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ