Агнешки пържоли с ядки и шафран
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. несолено масло
1/4 ч нарязани бадеми
1/4 ч бланширани шам-фъстък
6 големи скилидки чесън
1 парче от 3 см пресен джинджифил
1 ч.л. кориандър
5 шушулки зелен кардамон
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л. черен пипер
5 цели зърна карамфил
1/2 ч.л. кимион, семена
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч вода
3 агнешки котлета, по 115 г всеки
1/2 ч вода
1/2 ч.л. конци шафран, разтворен в
2 с.л. гореща вода
Сол (по желание)
1/2 ч грах, пресен или замразен
2 с.л. фино нарязан пресен кориандър
Разтопете 2 с.л. от маслото в тенджера на умерен огън. Добавете бадемите и шам-фъстъка; гответе, като се разбърква, до светло кафяво, около 4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Комбинирайте чесъна, джинджифила, кориандъра, кардамона, чилито, пипера, карамфила, кимиона, индийското орехче и водата в блендер и пасирайте до получаване на гладка паста. Подредете месото голяма тава за печене. Втрийте сместа с подправки от всички страни на месото. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. Сгорещете останалите 2 с.л. масло в тиган на средно висока температура. Добавете месото и запържете от всички страни. Добавете 1/4 ч вода и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 5 мин. Добавете останалата вода; поръсете с шафрана. Покрийте и гответе, докато агнешкото омекне, около 10 минути. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Добавете граха и гответе още 5 минути. Сосът трябва да е много гъст. Прехвърлете агнешкото в затоплена чиния. Разбъркайте соса и изсипете върху месото. Покрийте с пържени ядки и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ