Агнешки кюфтета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г агнешка кайма
2 средно големи глави лук
шепа прясна мента
шепа пресен кресон
Сол
Куркума
1 яйце
Масло
Доматено пюре
Сушен грах
Ориз
Сварете еднакви количества ориз и грах (1/2 -3/4 ч от всяко) в тенджера - с не прекалено много вода за около 5-10 мин. Накълцайте лука с ментата и кресона. Добавете около 1/2 ч сол и 1/4-1/2 ч куркума при ориза, след това добавете лука и разбъркайте с месото. Добавете яйцето. Разбърква се добре. Нарежете едро лука и се слага в тиган с малко олио и около 3 с.л. масло. Задушете, след това се добавят около 1/2 ч.л. куркума, 3 с.л. доматено пюре, сол (1/2 ч.л.) и вода (около 1/2 тенджера). Оставете да заври. Оформете кюфтенца и сложете в кипящата смес. Гответе около 1/2 час. Поднесете в купа със соса. Поднесете с кисело мляко и кисели краставички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ